вторник, 6 ноември 2007 г.

Перник

Миглен Евлогиев е направил прекрасно описание на родния си градграда, в който е прекарал тийнеджърските си години - Перник. Тъй като блога му не се отваря (на мен не ми требе работещ сървър за да чета блогове :)), ето какво казва той:

Перник е невероятен град. Аз като негов жител имам що годе рална оценка и бих желал да споделя какви са ми наблюденията. Да започнем с невероятните неща в Перник:

В Перник ние виждаме това, което дишаме - Всички заводи в Пернишко бълват изключително много вредни емисии - Стомана, ТЕЦ Република и малките заводи в региона. Вие можете ли да се похвалите с нещо подобно?

В Перник не вали сняг - Тук валят черни прашинки, или по-скоро метални стружки от завода за черна металургия - Стомана. От това могат да се извлекат доста дивиденти. Снегът се издава за скрап. Плюс това е много полезен за ядене, защото е изключително богат на желязо, цинк и много минестрали.

Перник е декор за Half Life 2 - За първи път, когато играх тази игра, имах чувството че съм в промишлената част на Перник и няколко полигона. За това може би се справих толкова лесно с нея.

В Перник радиоактивността е повишена - Виждал съм с очите си екипи от гражданска защита и някакви организации да събират радиоактивен материал и различни проби в завод Стомана, поради внесените през 2003-04 година вагони със метални суровини от Русия. Тук е мястото и да отрека твърдението на учените че от 10-20 Gy се умира. Аз толко ги взимам на закуска ;)

Някои грешни или неточни твърдения за Перник
В Перник всички коли са Golf 2 - не е така, има голям брой Аудита 80 и VW Passat. Не може да се отрече обаче, че популацията на VWG2 е най-многобройна.

В Перник има голф игрище - грешка, има място където голфъри* се събират, но не се нарича голф игрище. *Голфър - собственик на VW Golf.

В Перник има 2 кина - това твърдение е наполовина вярно, в Перник има две неработещи забравени кина - Металик и Кракра.

Ето и кратко обобщение на пернишките герои:
Пешо от Перник - Не безизвестният играч в “Сделка или не”. Благодарение на Пешо хита Paradise Pernik придоби популярност в цялата страна. След предаването лицето беше забелязано да работи в верига Кауфланд. Можете да го срещтнете в центъра на града с колело и мобилен телефон да се разхожда и да се оглежда дали го гледат.

Димитър Корчев - Митко е небеизвестният перничанин, станал муза за Хиподил в песента им Скакауец. Той е авторът на едноименната фраза Скакауец произнесена в митичното шоу на Къци - “Риск печели, риск губи”, поради която Перник доби невероятна популярност през 2003 година.

И не на последно място - Перник е градът на Вашите кошмари! Не вярвате? Ми елате и вижте, но от тоя кошмар няма събуждане.

6 коментара:

Erbabic каза...

Перник - Столица!

Анонимен каза...

Хахах,да!Столица!Столица! :)

Miglen каза...

В последно време се местех на друг хостинг, не че дължа някакво обяснение на някого :)

.. Перник не ми е роден град, просто да речем че тук съм изкарал тийнеджърските си години и съм попил доста от бита му, но не ми личи надявам се :)

Свилен Иванов каза...

Към Миглен: Коригирано! BTW, каква кола караш?

Miglen каза...

Тоя въпрос как го мразя :D
Карам VW Golf 3 и то познай.. с Пернишка регистрация. Респективно предишната кола, точно когато взех книжката беше бял VW Golf 2 със сини светлинки и разни простотии както си му е реда.

Свилен Иванов каза...

ОК :) Нямам повече въпроси ;)