вторник, 30 октомври 2007 г.

Криминална задача

Една жена срещнала непознат мъж на погребението на майка си. Мъжът бил изключително привлекателен и тя веднага разбрала, че това е мъжът на живота й. Моментално се влюбила в него! Заради тъжния повод, тя се срамувала да го заговори и така и не успяла да научи нито неговото име, нито как да се свърже с мъжа на мечтите си.


След няколко дни тя убила сестра си! За всички били шокирани - защо? Според вас какъв е бил мотива тя да убие сестра си?

9 коментара:

Erbabic каза...

Така без да гледам криминални сериали, най-рационално ме се струва причината да е била за да се видят отново. Може би се е надявала да цъфне не следващото роднинско погребение...

Не ми се вярва това да е истината, защото това което цитирам е мъжка постъпка, рационална, а жените не постъпват така. Съотвенто отговора е друг. Но не ми идва.

Stefan Kanev каза...

Ъм... ПМС?

Свилен Иванов каза...

emin bei, абсолютно си прав. Мотивът е точно такъв - "да цъфне не следващото роднинско погребение". Градската легенда гласи, че това е задача съставена от "известени американски психолози" с помощта, на която са изследвали начина на мислене на серийните убиици. Процентно погледнато, "обикновенните" хора трудно намират мотив, докато заловените психопати обикновенно дават такъв отговор.

Всъщност аз също мисля, че това е логичен отговор продиктуван от така поставените обстоятелства.

Относно "рационалността" на постъпката - според мен е точно обратното; жените са по емоционални и ирационални при решаването на проблема. Мъжете търсим стереотипен или общоприет подход.

Тази задача ми напомни на една сцена от Мълчанието на агнетата. Там д-р Лектър (Хопкинс) помагаше на агент Старлинг (Фостър) да разбере как психопата си набелязва жертвите и защо убива. От там ми се запечатала една реплика "We begin by coveting what we see every day" ("Ние [хората] започваме [да убиваме] заради желанието към това което виждаме всеки ден"). Понякога непреодолимото желание за нещо или някого води до ирационални идеи.

P.S. Aquarius ме уби ;) Teh.Be$T.Kommenter.Evar

Анонимен каза...

Мъже!:) Убила я е, защото сестрата не се е поколебала да заговори господина и определено се е свързала с него.Когато това станало публично достояние-хоп, убийство:) Така правят жените, сигурно сестрата не е била съгласна да си го поделят:Ррр Накрая се е отказала и от господина:) Хм, не гледам телевиия, ама ако е заприличало на някой сериал, значи тотално греша:))

Свилен Иванов каза...

Мдааа, заприлича на сапунка. Както казва Чандлър от приятели - We could all sleep together, and then one of us could get amnesia!

Анонимен каза...

Е не. Коментара на aquarius ме остави нетрудоспособен за няколко минути...
Иначе задачката си я бива, аз не се сетих за отговора *blush*

Erbabic каза...

Aquarius - дай линк ако пишеш да те чете народа...

Анонимен каза...

Знаех си че "aquarius" ми е познато от някъде... ;)
-> http://skanev.com/2008/07/30/throw-new-exceptionerrord/

Анонимен каза...

ами... тя откъде е била сигурна че ще се появи?